Penne cu sardine

de simona72 in Paste, 31 Oct 2015 | 3218 vizualizari

 

Reteta este extrem de simpla si se face rapid. Daca va place pestele nu are cum sa nu va placa acesta retete de paste. Sardina este un peste gras, dar benefica pentru sanatate. Consumata atat proaspata cat si din conserve, contine vitaminele grupului B, calciu din oasele pestelui si fier.

 

INGREDIENTE

1 pumn plin de paste penne

  • 1 fir ceapa verde
  • ½ ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei din conserva cu sardine
  • 5 fileuri sardine in ulei
  • pentru decor:
  • frunze de patrunjel
  • file de somon afumat
  • rosii uscate in ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sardine:

Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si usturoiul se taie marunt.

Se pune la incins 2 linguri ulei din conserva cu sardine. Se adauga ceapa, ardeiul iute si se caleste 1 minut. Se adauga usturoiul tocat si sardinele taiate marunt din cutit, se amesteca si se lasa pe foc inca1 minut. Se adauga 1 polonic de apa fierbinte in care fierb pastele, se lasa sa fiarba toate 2-3 minute. Se adauga la sosul format pennele fierte si strecurate si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute, pana pastele au absorbit putin din sos. Se pun pastele pe o farfurie, se adauga ceapa verde taiata rondele, frunze proaspete de patrunjel, rosii uscate in ulei si cateva fileuri mici de somon afumat. Se servesc pastele imediat. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu pui si ciuperci